Cantina Gaffino | Il Buon Bastardo della Cantina Gaffino
A wine son of attempts in the cellar. A mix of different grape varieties that give the wine a full flavor and a color impenetrable. Il Buon Bastardo, in name and in fact, we hope to guide your dishes and the evening, as he did with ours, like the time with a glass and a piece of cheese, a glass and a piece of cheese, a glass and a piece... Un vino figlio dei tentativi fatti in cantina. Un mix di diversi vitigni che danno al vino un gusto pieno ed un colore impenetrabile. Il Buon Bastardo di nome e di fatto che speriamo accompagni i vostri piatti e le vostre serate come ha fatto con le nostre, come quella volta che con un bicchiere e un pezzo di formaggio, un bicchiere e un pezzo di formaggio, un bicchiere e un pez...
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Il Buon Bastardo

Category
rosso - red
About This Project

The wine comes from a pleasant blend of grapes created by our cellar. The blend of different grapes – elegance and full body given by the first variety- generosity and liveliness by the second  – gives to the wine a full taste and a deep red colour. We do hope that Il Buon Bastardo might matches with your dishes and enjoy your evenings as it does with ours.

Un miscellanea di vitigni così diversi elegante il primo con buon corpo, il secondo generoso e vivace insieme donano al vino un gusto pieno ed un colore impenetrabile. Il Buon Bastardo di nome e di fatto che speriamo accompagni i vostri piatti e le vostre serate come ha fatto con le nostre.

Profile
Il Buon Bastardo

Classification
IGT Latium Red

Grapes
80% Cabernet Sauvignon – 20% Petit Verdot

Crop Yield
65

Density
5.500

Location
Level land, vines orientation nw/se

Soil type
Medium density clay

Harvest
Cabernet sauvignon: III Decade of September; Petit Verdot: I Decade of October

Wine making
Cold maceration before the alcoholic fermentation at 10 ° C for 12 hours. maceration on the skins for 24 days

Alcoholic Ferm.
In stainless steel

Malolactic Ferm.
Fully in barriques

Fining
In barriques (50% and 50% of new II° passage) for 8 months, then 6 months more in bottle

Analytical data

Alchool
13,50%

Total acidity
5.40 gr./l.

PH
3.70

Dry acidity
32 gr./l.

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